Трамп зазнав нищівної поразки на праймеріз у двох штатах

Трамп зазнав нищівної поразки на праймеріз у двох штатах

Укрінформ
Нищівної поразки зазнав на праймеріз у двох штатах претендент на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп. У Вашингтоні він не отримав жодного голосу виборників.

Про це повідомляє DW

«На первинних виборах у США претендент на посаду американського президента республіканець-популіст Дональд Трамп зазнав нищівної поразки у двох штатах. На праймеріз у штаті Вайомінг, які відбулися в суботу, 12 березня, Трамп посів лише третє місце: сенатор із Техасу Тед Круз отримав 66,3 відсотка голосів, сенатор із Флориди Марко Рубіо - 19,5 відсотка, а Трамп - 7,2 відсотка голосів. На праймеріз у Вашингтоні (округ Колумбія) очевидну перемогу здобув Марко Рубіо (37 відсотків голосів). Трампу знову дісталося лише третє місце (14 відсотків)», - йдеться в публікації.

За результатами первинних виборів у Вайомінгу Круз отримав голоси дев'яти виборників, а Трамп і Рубіо - по одному голосу. У Вашингтоні Дональду Трампу не дісталося жодного голосу виборників. Саме виборники вирішать на з'їзді, хто буде балотуватися на посаду президента США від Республіканської партії.

У демократів Гілларі Клінтон перемогла на праймеріз на Північних Маріанських островах у Тихому океані. У найближчий вівторок, 15 березня, первинні вибори в США мають відбутися, зокрема, у Флориді, Огайо та Іллінойсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-