Брейвік судиться з Норвегією: хоче свободи листування й сімейного життя

Брейвік судиться з Норвегією: хоче свободи листування й сімейного життя

Укрінформ
Норвежець Андерс Берінг Брейвік, засуджений за вбивство 77 людей в 2011 році, у вівторок у суді виступить зі звинуваченнями проти Норвегії за порушення його «прав людини».

Про це повідомляє AFP.

«Він звинувачує Норвегію в порушенні двох статей Європейської конвенції про права людини, одна з яких забороняє «нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження або покарання», а інша гарантує право на повагу до «приватного і сімейного життя» та «листування», - йдеться у повідомленні.

Наразі контакти Брейвіка, який перебуває у в'язниці, з зовнішнім світом строго обмежені.

Зокрема, контролюється його особисте листування з метою уникнення створення «екстремістської мережі», а нечасті зустрічі ув'язненого проходять за масивною скляною перегородкою.

Раніше Брейвік заявляв, що хоче створити «Партію норвезьких фашистів» та «Нордичну лігу», щоб захищати свою ідеологію, не вдаючись до насильства.

Слухання обвинувачень Брейвіка пройдуть з вівторка по п'ятницю наступного тижня у в'язниці норвезького міста Шієн.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня 2011 року Брейвік, якому зараз виповнилося 37 років, убив 77 людей. Спочатку він підірвав бомбу поруч із штаб-квартирою норвезького уряду в Осло, вибух забрав життя 8 осіб. Потім Брейвік розстріляв трудовий табір молоді на острові Утойя, вбивши 69 осіб.

Він пояснив, що у такий спосіб бореться з мультикультуралізмом та «мусульманським вторгненням».

Фото: вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-