"Батько" російської пропаганди перетинав кордон США після своєї смерті?

Укрінформ
Колишній міністр друку Росії Михайло Лєсін залишив США 15 грудня 2015 року, тобто через 40 днів після своєї смерті. 

Про це написав у своєму блозі засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний. 

Як зазначає Навальний, довідка про перетин іноземним громадянином кордону США може бути отримана на сайті Департаменту національної безпеки. За його словами, якщо ввести на сайті дані Михайла Лєсіна, то база видасть інформацію про те, що він востаннє в'їхав у США 21 жовтня 2015 року, а залишив їх 15 грудня.

«Залізний факт полягає у наступному: 15 грудня хтось з паспортом Лєсіна прийшов на прикордонний контроль у США і перетнув кордон, не викликавши підозр у офіцера-прикордонника», - пише Навальний. 

Як повідомляв Укрінформ, один із засновників сучасної пропагандистської структури у РФ Михайло Лєсін у листопаді минулого року був знайдений мертвим у кімнаті готелю в центрі Вашингтону. 

Втім, лише цього тижня сталі відомі факти, що він помер у результаті удару тупим предметом по голові. Водночас судмедексперти не визначили, чи були ці травми отримані в результаті злочину, нещасного випадку або інших дій.

Як відомо, Лєсін, якого вважали «батьком» російської пропаганди, очолював «Газпром медіа холдинг», до складу якого входять телекомпанії НТВ, ТНТ, супутникова телекомпанія «НТВ-плюс», радіостанції «Эхо Москвы», «Cити-FM», Relax-FM і видавництво «Семь дней», з 1 жовтня 2013 по 12 січня 2015 року. За його керівництва холдинг придбав основні активи компанії «ПрофМедіа», у тому числі телеканали ТВ-3 і «2х2», а також кінокомпанію «Централ Партнершип». 

Фото: lenta.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-