ООН: Для відновлення Сирії потрібно не одне покоління

ООН: Для відновлення Сирії потрібно не одне покоління

Укрінформ
Щоб відновити Сирію після п'ятирічної війни знадобиться не одне покоління.

З такою спільною заявою виступили глави установ системи ООН, повідомляється на офіційному сайті організації

"Сирія сьогодні - зовсім інша країна, її майже не можна впізнати. Для її відновлення знадобиться не одне покоління", - йдеться в спільній заяві.

За словами представника ООН, 4,6 млн осіб у Сирії виявилися відрізаними від зовнішнього світу і міжнародної допомоги. Ще 4,8 млн осіб втекли з країни.

"За останні кілька тижнів з'явилися якісь ознаки надії. Падало менше бомб, у деякі місця вдалося доставити гуманітарну допомогу, представники всіх сторін готові зібратися разом і вести переговори", - наголосили автори заяви. 

Говорячи про пошук нових методів доставки допомоги жителям Сирії, керівники установ ООН зазначили, що з початку 2016 року у рамках регулярних проектів і в ході недавніх поставок у міста, що знаходяться в облозі, вони змогли охопити допомогою близько шести мільйонів людей. 

Автори заяви повідомили, що медикаменти і медичне обладнання все-таки ще вилучають на пунктах пропусків, і назвали такий стан речей неприйнятним.

"Незважаючи на небезпеку і невизначеність, ми намагаємося знайти нові методи доставки. Намагаємося вести переговори з тим, щоб дістатися до людей, які потребують допомоги. Проте доти, доки сторони конфлікту не припинять напади на цивільних осіб, школи, ринки і лікарні, ми будемо продовжувати нагадувати їм про їхні зобов'язання і відповідальність", - зазначається в заяві. 

У ній також йдеться, що в Сирії досі кожна п'ята людина відрізана від допомоги і захисту.

В організації зазначають, що вкрай занепокоєні ситуацією в східних сільських районах Хомса й Алеппо, де приблизно 500 тис. осіб виявилися затиснутими між лініями вогню. А два мільйони людей знаходяться в районах, підконтрольних ІДІЛ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що п'ять років війни в Сирії залишили велику частину країни в руїнах і призвели до загибелі понад чверті мільйона осіб. Майже 5 млн осіб змушені стати біженцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-