Болгарська армія потренувалася зупиняти наплив біженців

Болгарська армія потренувалася зупиняти наплив біженців

Укрінформ
Підрозділи Збройних сил та Міністерства внутрішніх справ Болгарії провели спільні навчання "Кордон-2016", мета яких - протистояння можливому напливу біженців із Греції, Македонії і Сербії.

Про це у п’ятницю під час парламентських слухань заявив міністр оборони Болгарії Микола Ненчев, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За наявною у нас інформацією, на території Греції нині перебувають близько 36 тисяч мігрантів. Наразі ми не можемо передбачити, чи посуне мігрантська хвиля з Греції в Болгарію, але до такого розвитку подій ми готові. Врегулюванню кризових ситуацій на кордоні були присвячені і спільні навчання підрозділів Національної армії і МВС", - зазначив Ненчев.

За його словами, болгарська сторона сповістила сусідні держави - Грецію, Македонію і Сербію про те, що в охороні державних кордонів задіяні армія і внутрішні війська.

Ненчев наголосив при цьому, що Болгарія робить все можливе, щоб обмежити також кількість економічних мігрантів, які жодного стосунку не мають до основної частини біженців.

За попередніми даними, в охороні державного кордону Болгарії беруть участь близько 400 військовослужбовців, проте їхня кількість може зрости до тисячі, залежно від подальшого розвитку ситуації.

Фото: БГНЕС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-