Граматика підвела: хакери упустили куш в $1 мільярд

Граматика підвела: хакери упустили куш в $1 мільярд

Укрінформ
Хакери не змогли вкрасти суму близько $1 мільярда з Центрального банку Бангладеш через граматичну помилку.

Про це повідомляє Reuters.

«У якості «співробітників банку» вони (хакери – ред.) звернулися до Федерального резервного банку Нью-Йорка і зробили близько 30 запитів на переказ грошових фондів в компанії на Філіппінах і Шрі-Ланці. Так вийшло вивести близько $80 млн, що поставило цю крадіжку в ряд найбільших банківських зламів у світі. Але запит про переведення ще $20 млн громадській організації у Шрі-Ланці змусив банк захвилюватися. Справа в тому, що хакери помилилися, написавши в запиті fandation замість foundation», - зазначається в публікації.

Deutsche Bank, який проводив операцію, попросив у Бангладешського центрального банку уточнення з приводу помилки, що і призвело до розкриття схеми. Водночас значне число запитів до Федеральному резервному банку теж викликало підозри. Американський банк також зв'язався з Бангладешем.

За офіційними оцінками, завдяки цьому вдалося врятувати суму від $850 до $870 млн.

Центральний банк Бангладеш все ж таки втратив значну суму грошей і збирається вживати заходи з її повернення. Прес-секретар посольства Бангладеш у США Шамім Ахамад заявив, що саме Федеральний резервний банк відповідає за збереження грошей, а також підкреслив, що в крадіжці підозрюються китайські хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-