Російське видання оштрафували за

Російське видання оштрафували за "смаженого крокодила"

Укрінформ
Сиктивкарський міський суд відхилив скаргу регіонального видання "7х7" на рішення суду, який раніше визнав інтернет-журнал винним у публічному оскверненні символу військової слави і оштрафував на 200 тисяч рублів.

Про це повідомляє 7x7.

Скаргу в суд на сайт направило місцеве відділення Роскомнагляду. У відомство звернувся один з читачів "7х7", який визнав образливу фразу "Баби смажать крокодила". Користувач вказав, що це формулювання використовувалося в інтерв'ю з блогером Іллею Варламовим: кореспондент запитав, чи знає москвич, який об'єкт у місті так називають у народі.

Раніше "Медуза" опублікувала тест, де на питання "якому пам'ятнику сиктивкарцы дали назву "Баби смажать крокодила" одним з варіантів відповіді був "Вічний вогонь".

Экспертна комісія при Роскомнагляді розглянула скаргу і виявила в тексті видання "7х7" публічне паплюження символів військової слави. Справу передали в суд, рішення було винесено 15 січня. Інтернет-журнал визнали винним і оштрафували на 200 тисяч рублів.

На початку березня вища інстанція – сиктивкарський міський суд відхилила апеляцію сайту, засідання пройшло без представників 7х7.

"Наведене висловлювання ("Баби смажать крокодила") дійсно є стійким виразом, закріпленим у мовній практиці, існує практично з моменту відкриття пам'ятника (1981 рік). Це позначення ніяк не пов'язано з темою скульптурної групи, також це висловлювання не є оцінкою подій періоду 1941-1945 рр. і самих учасників ВВВ. Воно відноситься саме до тієї асоціативної візуальної картинки, яка виникає у спостерігачів в той момент, коли вони бачать перед собою пзазначену скульптурну композицію", — зазначалося в апеляційній скарзі журналістів.

Редакція має намір оскаржити рішення Сиктивкарського міського суду у вищій інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-