Біля Австралії пройдуть навчання за участю японських кораблів

Біля Австралії пройдуть навчання за участю японських кораблів

Укрінформ
Японські військові кораблі та підводний човен візьмуть участь у спільних австралійсько-японських навчаннях ВМС біля східного узбережжя Австралії.

Про це повідомляє The Guardian.

Японські кораблі діятимуть із австралійськими морськими та повітряними суднами в останньому раунді серії двосторонніх навчань Nichi Gou Trident в районі Джервіс-Бей, метою яких є поліпшення співпраці між двома флотами. Передбачається, що участь у навчаннях візьмуть субмарина «Хакюрю» класу Сорю та два протичовнових кораблі «Асаюкі» і «Умігірі».

Навчання розглядаються як можливість для Японії ще раз продемонструвати свої технології з будівництва підводних човнів. Адже саме субмарини Сорю-класу Японія пропонує в якості заміни для шести підводних човнів австралійського флоту класу Коллінз.

Однак міністерство оборони Австралії запевняє, що ця демонстрація не буде мати жодного впливу на конкурентний процес оцінки та обрання постачальника нових підводних човнів для ВМС Австралії.

Минулого року навчання відбувалися біля берегів Японії, і австралійські військові кораблі провели контроверсійні тренування з бойовою стрільбою з ВМС Китаю по дорозі додому.

У ході навчань японські кораблі планують відвідати Сідней-Харбор в середині квітня.

Фото: bazaistoria.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-