В Австралії виявили нового павука, який вміє серфити

В Австралії виявили нового павука, який вміє серфити

Укрінформ
Нововідкритий представник фауни Австралії вміє серфити, плавати та може ловити здобич, яка в три рази перевищує його власний розмір.

Про це інформує news.com.au.

«Чудово, що ця красива істота, яка використовує хвилі для свого існування, стала тезкою людині, котра є одним із провідних світових експертів в області вивчення і пояснення впливу хвиль у нашому Всесвіті», – сказала прем’єр міністр Квінсленду Анестейша Палащук, показуючи павука професору Брайяну Гріну у Брісбені, на відкритті першого Всесвітнього фестивалю науки в Австралії.

Австралійські дослідники назвали павука Dolomedes briangreenei або Brian для стислості, на честь відомого вченого-фізика Брайяна Гріна, який є професором фізики і математики Колумбійського університету та виступив співзасновником фестивалю.

Цей вид павуків може зустрічатися у Квінсленді (північно-східний штат Австралії). Вони харчуються рибою, жабами, пуголовками. Полюють навіть на великих очеретяних жаб, але, на щастя, не є небезпечним для людини.

Брайян полює на свою здобич, сидячи на поверхні води та вловлюючи вібрації, викликані її рухом. Захопивши здобич він пірнає з нею під воду, а потім пливе до берега, щоб з’їсти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-