Франциск змінив правила канонізації

Франциск змінив правила канонізації

Укрінформ
Папа Римський Франциск запровадив нові правила зарахування до лику святих та блаженних після звинувачень у корупції.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

«Процес вивчення можливих кандидатів на канонізацію може бути не лише тривалим, а й дорогим, оскільки він вимагає великої кількості поїздок для збору свідчень та проведення повноцінного розслідування життя кандидата», - наголошується у повідомленні.

Відтак нові правила формують механізм, за допомогою якого жертводавці, які підтримують кандидата на зарахування до лику святих, зможуть платити за роботу Конгрегації з канонізації святих.

Згідно з новими правилами, для кожного можливого святого призначається адміністратор, який повинен неухильно дотримуватися мети кожної пожертви, а також стежити за витратами, готувати щорічний бюджет і звітувати місцевому єпископу.

До слова, у двох книгах «Жадібність» і «Торговці в храмі», нещодавно виданих журналістами Еміліано Фіттіпальді і Джанлуїджі Нуцці, йдеться про те, що чиновники  Ватикану отримують величезні гроші на вивчення кандидатів на канонізацію, при цьому їхні витрати по суті ніхто не контролює.

Це не тільки відкриває можливості для масштабної корупції, а й дозволяє швидше зарахувати до лику святих людину, у якої знайдуться багаті покровителі.

Нагадаємо: Франциск визначив реформування Ватикану, зокрема боротьбу з корупцією, як пріоритет свого папства. Торік він вперше призначив зовнішній аудит консолідованої фінансової звітності Ватикану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-