#FreeSavchenko: Мерія Парижа приєдналася до учасників акції на підтримку Надії

#FreeSavchenko: Мерія Парижа приєдналася до учасників акції на підтримку Надії

Фото
Укрінформ
Представники української, литовської, російської та польської громад Франції, парижани, представники мерії французької столиці приєдналися до міжнародної акції GLOBAL DAY #FreeSavchenko навпроти будівлі посольства Російської Федерації в Парижі у середу надвечір.

У мітингу, організованому міжнародною неурядовою організацією Cosmopolitan Project Foundation, взяли участь майже сто осіб, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Сьогодні я тут з метою висловити слова підтримки усім вам і особливо Надії Савченко від імені мера Парижа Анн Ідальго. Франція та Париж завжди з повагою відносяться до дотримання прав людини. Сьогодні права Надії Савченко порушуються. Саме тому дозвольте від імені мера Парижа висловити вам солідарність і підтримку, побажати вам вдачі у боротьбі на шляху до вашої перемоги і якомога швидшого звільнення Надії Савченко», - зазначив помічник мера під час мітингу помічник мера Мао Пеніну.

За його словами, на жаль Анн Ідальго особисто не змогла прийти на акцію, але офіс міського голови Парижа офіційно засвідчує свою її підтримку.

Разом з тим, українських активістів на бульвар Ланн, де розташована кремезна, колишня радянська (зведена у 1975 р.), а нині російська будівля посольства, прийшли підтримати представники громад Парижа, гості та мешканці столиці. Учасники акції, до яких охоче приєднувалися прості перехожі, тримали в руках українські прапори та плакати з написами #FreeSavchenko та фотографіями Надії.

 

Акція розпочалася о 19:30 за Києвом і тривала півтори години. Активісти скандували гасла з вимогою звільнення Савченко, співали гімн України, а кожну машину з дипломатичними номерами, що виїжджала з дипустанови зустрічали і проводжали вигуками «Путін - убивця!». За увесь час акції до учасників не вийшов жоден російський дипломат.

За словами представника Foundation Project Cosmopolitan Володимира Когутяка, в його однодумців немає іншого вибору, як висловити свою солідарність з українською льотчицею.

«Я думаю, що інакше й бути не може, Надія для нас член нашої родини, громадянин нашої держави. Якщо думати про те, що увесь світ напередодні відзначав 8 березня, міжнародний жіночий день, то для нас, українців, Надія Савченко стала іншим символом 8-го березня. Сьогодні вона є обличчям України для усього світу, символом, який бореться за власну свободу», - зазначила учасниця акції Юлія Лев.

Як раніше повідомляв Укрінформ, акції на підтримку Надії Савченко відбулися у багатьох містах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-