Обама продовжив санкції проти Ірану

Обама продовжив санкції проти Ірану

Укрінформ
Президент США Барак Обама видав розпорядження, яким продовжив санкції проти Ірану через політику Тегерана.

Про це йдеться в листі президента, адресованому у середу американському Конгресу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Деякі дії та політика іранського керівництва суперечать інтересам США в регіоні та продовжують представляти незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики та економіки Сполучених Штатів. Через це я прийняв рішення про необхідність продовжити оголошений раніше національний надзвичайний стан по відношенню до Ірану та залишити чинними певні санкції проти Ірану у відповідь на цю загрозу", - йдеться в документі.

При цьому Обама нагадав, що 16 січня 2016 року запрацював Спільний всеосяжний план дій (JCPOA) у межах домовленостей, досягнутих у форматі Р 5+1, який дозволив зняти санкції з Тегерана після його дій щодо обмеження ядерної програми.

"І хоча припинення санкцій, пов'язаних з ядерною програмою (Ірану - ред.) суттєвою змінило нашу політику в цьому питанні, санкції, не пов'язані з ядерною програмою, залишаються чинними", - констатував президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-