Коаліція

Коаліція "затягує зашморг" навколо "столиці" ІДІЛ

Укрінформ
Міжнародна коаліція на чолі з США, яка протистоїть терористичному угрупованню «Ісламська держава», продовжує ізолювати так звану столицю ІДІЛ – сирійське місто Ракка – з метою запобігання діяльності терористів щодо планування операцій та використання міста для розгортання наступу. 

Про це заявив у середу глава Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Джозеф Данфорд, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Останні операції спрямовані на розрив зв'язків між містом Ракка та іракським Мосулом - найбільшим містом, яке контролює ІДІЛ», - цитує генерала прес-служба Пентагону.

«Ми збільшуємо кількість сил, які ми підтримуємо на місцях – у цьому випадку сирійсько-арабську коаліцію», - уточнив Данфорд.

Як зауважив командувач, ці операції тривають. «Якщо ви подивитесь на те, що (курдські) сили пешмерга здійснили в Синджарі і подивитесь на операції в Шаддаді, результатом цих дій стало скорочення ліній взаємодії між містами Ракка і Мосул», - прокоментував ситуацію генерал.

Він нагадав, що початок цьому був закладений ще минулого року з метою збільшення тиску на терористичне угруповання ІД в Іраку і Сирії. Водночас генерал зазначив, що зараз не може назвати конкретних планів, коли Ракка буде звільнена від терористів. 

Тим не менше, операції «затягують петлю» навколо ІДІЛ у Сирії, наголосив генерал Данфорд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-