Єврокомісія сьогодні ініціює скасування візового режиму для Грузії

Єврокомісія сьогодні ініціює скасування візового режиму для Грузії

Укрінформ
У середу Єврокомісія виступить із законодавчою ініціативою щодо скасування візових вимог для громадян Грузії для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у керівній інституції ЄС.

У другій половині дня відповідне оголошення зробить єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

За процедурою Єврокомісія зробить відповідне законодавче подання до Ради ЄС і Європарламенту, які продовжать розгляд та ухвалення відповідного рішення щодо скасування візового режиму. У результаті ЄС має ухвалити закон, яким включить Грузію до переліку країн відносно громадян яких, що є власниками паспортів з біометричними даними, скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною (до 90 днів упродовж півроку).

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія вирішила розділити Грузію і Україну у процесі візової лібералізації. Офіційний Київ, на відміну від Тбілісі, досі не виконав двох зобов’язань щодо умов для скасування віз. Йдеться про формування Національного агентства з питань запобігання корупції та ухвалення дієвого законодавства щодо електронного декларування доходів політиків і чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-