У Чехії перекинувся шкільний автобус, майже 50 постраждалих

У Чехії перекинувся шкільний автобус, майже 50 постраждалих

Оновлено
Укрінформ
У середу, 9 березня, неподалік міста Лоуни на північному заході Чехії на слизькій дорозі перекинувся шкільний автобус. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 49 осіб.

Про це повідомляє РІА «Новости».

"В результаті аварії поранення різного ступеня тяжкості отримали 36 дітей і 4 дорослих. Всі вони розвезені по лікарнях найближчих міст", — повідомив представник служби швидкої допомоги Устецького краю Прокіп Воленик.

Як повідомив представник рятувальної служби республіки Лукаш Марван, на місці НП працюють сім бригад рятувальників і швидкої медичної допомоги. Туди направляються фахівці з Праги.

Причиною аварії, в якій, як зазначив Марван, "виключно завдяки щасливому випадку вдалося уникнути жертв", могла стати висока швидкість руху автобуса в ожеледь.

Як уточнили рятувальники у другій половині дня, у результаті аварії розбився автобус, і принаймні п'ять автомобілів. Поранення отримали 49 осіб, повідомляє видання Novinky.

«Рятувальники у другій половині дня оголосили, що загальна кількість потерпілих становить 49 осіб, у тому числі 47 з смертоносного автобуса. Двоє поранених перебували в автомобілях», - зазначається в публікації.

Як повідомляється, поранені 43 дітей, троє вчителів і водій, у них травми різного ступеню.

Чеське телебачення повідомило, що автобус віз дітей з початкових шкіл в Празький Град.

На даній ділянці дороги вже було кілька нещасних випадків, зазначає видання.

Слідство також не виключає провину водія, який, згідно з чеськими законодавчими нормами, мав "пристосувати рух транспортного засобу з урахуванням стану дорожнього полотна". Він не впорався з керуванням і автобус, з'їхавши в кювет, перекинувся.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-