Страйк залізничників паралізував Францію: стоїть третина потягів

Страйк залізничників паралізував Францію: стоїть третина потягів

Укрінформ
Залізничний рух у Франції ускладнений через страйк працівників. На маршрути регіонального та національного сполучення вийшли лише дві третини потягів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі адміністрації національних залізниць Франції (SNCF).

«Залізничне сполучення в цілому у Франції та у Паризькому регіоні зокрема ускладнено через страйк працівників залізниць. В середньому, на маршрути у середу не вийшли близького третини потягів регіональних ліній та більшість національного сполучення швидкісних потягів TGV», - йдеться у повідомленні.

В управлінні громадського транспорту Парижа та його передмість (RATP) також повідомили, що в середньому на маршрути вийшли два з трьох електропотягів.

Разом з тим, місцеві ЗМІ повідомляють, що залізничники за підтримки чотирьох провідних профспілок CGT, Unsa, SUD та CFDT вирішили провести одноденний страйк, виступаючи у такий спосіб за підвищення заробітної плати, збільшення зайнятості та поліпшення умов праці. Повідомляється, що залізничники також протестують проти можливого внесення урядом змін у Кодекс законів про працю. Страйк триватиме до ранку (09:00 за Києвом) 10 березня.

Керівництво RATP у зв’язку зі страйком, вирішило збільшити кількість автобусів та трамваїв на маршрутах, щоб забезпечити належне транспортне сполучення у Паризькому регіоні. У Парижі - найскладніша ситуація на лінії електропотягів RER B. На маршрут вийшов лише один з трьох потягів.

Фото: metronews.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-