КНДР без жодних вагань завдасть

КНДР без жодних вагань завдасть "превентивні ядерні удари по США"

Укрінформ
Північна Корея нібито змогла зменшити ядерні боєголовки до розміру, що дає змогу встановлювати їх на балістичні ракети.

Про це заявив Верховний лідер КНДР Кім Чен Ин, передає Reuters із посиланням на державне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA.

«Ядерні боєголовки вдалося зменшити та стандартизувати, аби вмістити на балістичні ракети. Це можна назвати справжнім ядерним стримуванням», - сказав Кім Чен Ин.

Згідно із повідомленням північнокорейського інформаційного агентства, лідер КНДР наголосив на важливості створення «ще потужнішої, точнішої та меншої ядерної зброї та засобів її доставки».

KCNA повідомляє, що лідер КНДР також проінспектував ядерні боєголовки, призначені для термоядерних реакцій, натякаючи на термоядерну бомбу, випробування якої країна нібито провела у січні.

Також глава КНДР заявив, що Пхеньян здатний зміцнювати ядерний потенціал й надалі. Робити це будуть до тих пір, "поки існує ядерна загроза з боку імперіалістів". Кім Чен Ин попередив, що "КНДР без жодних вагань завдасть превентивні ядерні удари по США, якщо американські імперіалісти загрожуватимуть її суверенітету і праву на існування".

"Північна Корея провела своє четверте атомне випробування у січні, стверджуючи, що підірвала малу термоядерну бомбу, втім це заперечується багатьма експертами та урядами Південної Кореї та США. На їх переконання, зареєстрований вибух був надто слабким для зазначеної боєголовки", - пише Reuters.

Нагадаємо: минулого тижня Рада безпеки ООН наклала нові санкції на Пхеньян за його ядерні та балістичні випробування.

Втім, спеціально створений для моніторингу санкцій орган ООН заявив у вівторок, що має «серйозні запитання щодо ефективності чинного санаційного режиму ООН».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-