Канадський парламент проголосував за припинення бомбардувань ІДІЛ

Канадський парламент проголосував за припинення бомбардувань ІДІЛ

Укрінформ
Федеральний парламент Канади ухвалив пропозицію уряду про зміну участі Збройних сил країни у міжнародній коаліції по боротьбі з ІДІЛ у Сирії та Іраку.

Як передає кореспондент Укрінформу, за це рішення проголосували 178 депутатів, проти висловилися 147 народних обранців, серед яких і колишній прем'єр-міністр Стівен Гарпер, який свого часу ухвалював рішення про відправлення канадської авіації на Середній Схід.

Таким чином шість канадських бойових літаків CF-18 незабаром відправляться назад до Канади, натомість утричі буде збільшена кількість військових інструкторів, які навчатимуть місцевих силовиків та курдські війська.

До 31 березня наступного року продовжать виконувати завдання також канадський дозаправник та два розвідувальні літаки. Окрім цього із 650 до 830 чоловік буде збільшено кількісний склад канадських військовослужбовців, що виконуватимуть різні технічні завдання у складі міжнародної коаліції.

Зміна фокусу з бойового на гуманітарний обійдеться Канаді у 1.6 млрд дол. впродовж трьох років. Окрім власне військових витрат, до цієї суми входить більше мільярда доларів, передбачених на різноманітні гуманітарні проекти у регіоні та збільшення канадської дипломатичної присутності.

За час участі у бойовій повітряній місії міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ, канадські літаки завдали 2,5% усіх авіаударів коаліції. 98% із них були завдань по території Іраку, решта 2% - у Сирії.

Нагадаємо: припинення бомбардувань позицій терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку було однією із передвиборних обіцянок чинного прем’єр-міністра країни Джастіна Трюдо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-