Стало відомо про можливе знищення лідера ІДІЛ «Омара Чеченського»

Стало відомо про можливе знищення лідера ІДІЛ «Омара Чеченського»

Укрінформ
Один із високопоставлених лідерів ІДІЛ Тархан Батірашвілі міг бути ліквідований внаслідок спеціальної операції в районі сирійського міста Аль-Шаддаді, проведеної минулого тижня.

Про це заявив у вівторок речник пентагону Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Авіаудар, проведений американськими силами 4 березня неподалік від Аль-Шаддаді в Сирії поцілив високопоставленого лідера ІДІЛ Тархана Батірашвілі, відомого також як Абу Умар аль-Шишані або «Омар Чеченський», - зазначається в поширеній заяві представника оборонного відомства США.

Батірашвілі мав грузинське походження та відзначився на багатьох вищих військових посадах в ІДІЛ, у тому числі військового міністра. Він був старшим командиром ІДІЛ і членом ради Шура, що базується в сирійському місті Ар-Ракка.

Під час авіаудару Батірашвілі перебував у Аль-Шаддаді «з метою підтримки бойовиків ІД після серії стратегічних поразок, нанесених місцевими силами, які підтримуються з боку США». Внаслідок цих зусиль вдалося припинити операції ІДІЛ на сирійсько-іракському кордоні, уточнили в Пентагоні.

«Міністерство оборони США продовжує оцінювати результати цієї операції», - зауважується в заяві.

Водночас зазначається, що відсутність на полі боя Батірашвілі як лідера негативно вплине на здатність терористичного угруповання «Ісламська держава» проводити вербування іноземних бойовиків, особливо з Чечні та загалом Кавказького регіону». Крім того, це зменшить здатність ІД координувати атаки та забезпечувати оборону своїх форпостів у сирійському місті Ракка і іракському Мосулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-