Не слід закриватися від мігрантів стінами – прем’єр Канади

Не слід закриватися від мігрантів стінами – прем’єр Канади

Укрінформ
Тепле ставлення один до одного здатне краще захистити від терористичних актів, ніж побудова високих стін.

Таку думку в інтерв’ю телеканалу CBS висловив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Відкритість та повага один до одного значно кращий спосіб розрядити гнів та ненависть, ніж побудова високих стін та репресивної політики», - відповів Трюдо на запитання про зростання із прибуття сирійських біженців терористичної загрози.

Він визнав, що великий наплив біженців провокує певні виклики безпеці, втім наголосив на правильності нинішньої канадської політики «відкритих дверей» щодо вимушених мігрантів.

«Кожного разу, кожен турист, мігрант, чи біженець, який приїздить до іншої країни, створює певні безпекові ризики. Втім, я переконаний, що прийом 25 тис. сирійських біженців – правильна дія, як для безпеки Канади, так і для цінностей, що визначають нас, як націю», - зазначив прем’єр-міністр.

Він також похвалив ретельний підхід Канади до відбору біженців.

«Ми мали змогу поїхати туди та відібрати і перевірити кожну людину, яку потім прийняли. Це дало нам значно вищий рівень контролю за тими, хто прибуває», - підсумував Трюдо.

Нагадаємо: прийом у Канаді щонайменше 25 тис. біженців із Сирії був передвиборною обіцянкою чинного прем’єр-міністра Джастіна Трюдо. Минулого тижня уряд прозвітував про досягнення цієї мети, але пообіцяв до кінця року прийняти ще 10 тис. вимушених мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-