Сенцова етапували з Челябінська невідомо куди - правозахисниця

Сенцова етапували з Челябінська невідомо куди - правозахисниця

Укрінформ
Українського режисера Олега Сенцова, незаконно ув'язненого в Росії, етапували із колонії в Челябінську.

Про це у своєму Facebook повідомила член громадської спостережної комісії РФ в Челябінській області Тетяна Щур.

"Сьогодні вночі з невідомого номера прийшло SMS-повідомлення: "Олег Сенцов поїхав по етапу". День пішов на з'ясування достовірності цих слів. Було відомо, що це неодмінно станеться. Правда, чекали, що це станеться після свят. Зазвичай у вихідні етапів не буває. Сподівалися ще побачитися... Куди? Чому так терміново? Пов'язано з Савченко? Де він з'явиться знову? Залишилося враження від яскравої, вільної особистості, дуже близької за духом, за напрямом думок, за поглядами людини. Наче були знайомі сто років", - написала Щур про дві свої зустрічі з Сенцовим у челябінському СІЗО.

Нагадаємо: 24 лютого 2016 року повідомлялося, що українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко, незаконно засуджені в Росії, етаповані до Челябінську.

Сенцову були висунуті звинувачення в підготовці підриву пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів «Російської громади Криму» і партії «Єдина Росія» в окупованому Росією Криму. Сенцов заперечує ці звинувачення. Правозахисний рух «Меморіал» у Росії визнав його політв’язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-