В ЄС прокоментували прохання Туреччини дати більше грошей на мігрантів

В ЄС прокоментували прохання Туреччини дати більше грошей на мігрантів

Укрінформ
Туреччина попросила для роботи з мігрантами ще три мільярди євро на додаток до обіцяних трьох.

Про це після зустрічі з турецьким прем'єром Ахметом Давутоглу розповів голова Еврпарламента Мартін Шульц, пише "Інтерфакс".

"Вимога турецької сторони пов'язано з додатковими засобами. Мова йде про три мільярди євро, і для цього буде потрібна підтримка Європарламенту, додаткова бюджетна процедура", - сказав Шульц.

Він пояснив, що Анкара розраховує на додаткові три мільярди до 2018 року. Європарламент готовий прискорити необхідні процедури, але виділення коштів залежить також і від держав-членів, підкреслив Шульц.

У той же час європейські ЗМІ повідомляють, що Давутоглу, крім грошей, попросив в обмін на обіцянки Туреччини активізувати роботу щодо спільного плану врегулювання кризи біженців прискорити лібералізацію візового режиму, здійснивши її не восени, як це припускали в Брюсселі, а в червні. Нібито висунуті вимоги і по цифрам біженців, яких, на думку Анкари, повинен приймати у себе ЄС.

Раніше Reuters повідомляло про те, що турецьке керівництво під час переговорів з Євросоюзом просило у Брюсселя 20 мільярдів євро для вирішення проблем, пов'язаних з міграційною кризою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-