Польша посилює зовнішній кордон ЄС - будує вежі з лазерами

Польша посилює зовнішній кордон ЄС - будує вежі з лазерами

Укрінформ
У Польщі планують встановити на східних кордонах країни, зокрема з Україною, загалом 48 спостережних веж, з яких 25 уже введено в експлуатацію.

Про це заявив голова Прикордонної служби Польщі Марек Лапінський, інформує РАР.

“Упродовж 2016-2022 років ми плануємо відновити і розбудувати систему технічного контролю і спостереження за державних кордоном. Це стосується, в основному, системи спостережних веж, розташованих у безпосередній близькості до кордону. Сьогодні використовуємо 25 веж, а загалом їх має бути 48”, - заявив Лапінський.

Він уточнив, що кожна вежа має висоту 35-50 метрів (11 чи 15-ти поверхові будинки) з розташованими на них термовізійними камерами і лазерними далекомірами. З веж картинка в режимі онлайн пересилається на екрани моніторів прикордонних органів.

Прикордонна служба Польщі має намір купити два літаки для контролю за зовнішнім кордоном Євросоюзу, кошти на купівлю яких на 90% буде покрито з фонду внутрішньої безпеки ЄС.

У Прикордонній  службі РП також мають намір посилити охорону кордону на півдні країни за рахунок відновлення двох відділів – Карпатського і Судетського – ліквідованих у грудні 2013 року.

Голова прикордонної служби РП пояснив відновлення цих відділів зміною ситуації в Європі останнім часом, що пов’язано, зокрема, з міграційною кризою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-