Стоп-мігрант: НАТО розширює місію в Егейському морі

Стоп-мігрант: НАТО розширює місію в Егейському морі

Укрінформ
НАТО розширює місію з протидії неконтрольованому потоку біженців в Егейському морі та поглиблює співпрацю з Frontex.

Про це в інтерв'ю Associated Press заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає DW

"Ми будемо проводити розвідку, ми будемо збирати інформацію та ділитимемося нею у реальному часі з турецькою і грецькою береговою охороною, а також Frontex. Таким чином ми допоможемо їм впоратися з кризою біженців та перервати комунікації контрабандистів", - пояснив Столтенберг.

За його словами, тепер кораблі Альянсу діятимуть не лише у міжнародних, але й у грецьких та турецьких територіальних водах. 

У Східному Середземномор'ї вже перебувають три військові кораблі НАТО, до яких приєдналося грецьке з'єднання. Ще один корабель відправить в Егейське море Франція. Столтенберг очікує, що невдовзі до місії приєднаються й інші країни-члени НАТО.

Додаткові деталі місії НАТО із запобігання контрабанді біженців у Егейському морі повідомив 6 березня речник міністерства оборони Німеччини. За його даними, флагманський корабель 2-ї постійної військово-морської групи НАТО - німецький корабель забезпечення Bonn з 210 військовими - зараз перебуває на шляху до свого місця дислокації між грецьким островом Лесбос та турецьким узбережжям.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-