Китай вперше вирішив обмежити своє споживання енергії

Китай вперше вирішив обмежити своє споживання енергії

Укрінформ
Китай прагне стримати рівень споживання енергії своєю економікою до 2020 року на рівні, еквівалентному 5 мільярдам тонн умовного палива на рік.

Про це йдеться у оприлюдненому сьогодні новому п’ятирічному плані Китаю, передає Reuters.

«Китай вже давно розглядає можливість встановлення ліміту на споживання енергії у прагненні підвищити ефективність промисловості, побороти смог та викиди парникових газів, які нині є найбільшими у світі. Втім, сьогоднішнім рішенням друга економіка світу вперше поставила для себе таку ціль», - йдеться в повідомленні.

У іншому звіті, оприлюдненому напередодні відкриття повної сесії парламенту Китаю, Національна комісія із реформування та розвитку пообіцяла вже цього року обмежити також і видобуток вугілля та виробництво із нього електроенергії. «У п’ятирічному плані стверджується також, що Китай на 15% знизить кількість енергії та на 18% виробництво вуглекислого газу у розрахунку на одиницю зростання ВВП протягом 2016-2020 рр.», - зазначає агентство.

У рамках своїх міжнародних зобов’язань по боротьбі зі змінами клімату, Китай вже зобов’язався до 2020 року знизити виробництво вуглекислого газу у розрахунку на одиницю зростання ВВП на 40-45% нижче рівня 2005-го року.

Додамо, що загальне споживання енергії Китаєм у 2015 році становило 4,3 млрд тонн умовного палива, що лише на 0,9% більше, ніж у 2014-му.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-