США і Куба готують історичний візит Обами до Гавани

США і Куба готують історичний візит Обами до Гавани

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі у п'ятницю провів телефонну розмову зі своїм кубинським колегою Бруно Родрігесом щодо організації запланованого на березень візиту президента Обами до Гавани.

Про це повідомив під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Глави закордонних відомств підтвердили свої наміри організувати успішний візит і забезпечити, щоб шлях у напрямку нормалізації відносин продовжувався в позитивному ключі", - зауважив представник держдепу.

Крім того, зазначив Кірбі, держсекретар Керрі повідомив кубинському колезі, що не зможе прилетіти з візитом раніше, як планувалося. "Очікується, що він (Керрі – ред.) прибуде разом з президентом Обамою під час цієї історичної події", - зауважив Кірбі.

Американська сторона планує організувати зустрічі президента США не тільки з представниками влади, а й з кубинськими громадянами, в тому числі, активістами громадянського суспільства.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому президент США Барак Обама офіційно підтвердив намір відвідати наприкінці березня Кубу. Його візит стане дійсно історичною подією в контексті рішення урядів обох країн відновити дипломатичні відносини після розірвання контактів у 1961 році. Востаннє президент США відвідував з візитом Кубу в 1928 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-