Пентагон направив ескадру в Південно-Китайське море

Пентагон направив ескадру в Південно-Китайське море

Укрінформ
США направили авіаносну ударну групу у складі шести кораблів, серед яких авіаносець John C. Stennis, два крейсери Antietam і Mobile Bay, два есмінці Chung-Hoon і Stockdale, а також корабель управління 7-го флоту ВМС США Blue Ridge.

Про це повідомляє Navy Times.

"Наші кораблі та літаки діють у рамках звичайної діяльності в західній частині Тихого океану, в тому числі у Південно-Китайському морі, це вже відбувається десятиліття. Лише в 2015 році кораблі Тихоокеанського флоту знаходилися в Південно-Китайському морі загалом близько 700 днів", - заявив речник ВМС США капітан 2 рангу Клей Досс.

Військові експерти у той же час вказують, що відправка кораблів є знаком Вашингтона Пекіну про масштабність своїх інтересів в регіоні.

«Очевидно, що військово-морські сили і міністерство оборони демонструють свою повну прихильність присутності і свободи судноплавства в регіоні… ВМС демонструють масштабність їхніх інтересів і здатність проектувати силу по всьому світу», - оцінив ситуацію аналітик вашингтонського Центру за нову американську безпеку, капітан 1 рангу у відставці Джеррі Хендрікс.

Як відомо, раніше командувач 7-го флоту ВМС США віце-адмірал Джозеф Аукоїн закликав Австралію приєднатися до патрулювання у Південно-Китайському морі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-