Куба відселяє туристів, готуючись до візиту Обами

Куба відселяє туристів, готуючись до візиту Обами

Укрінформ
Американців, які наприкінці березня перебуватимуть у столиці Куби, відселятимуть у готелі в іншій частині острова, аби звільнити місце для делегації президента США Барака Обами.

Про це пише Reuters із посиланням на директора американської туркомпанії.

«Щойно отримав повідомлення, що усіх мешканців кількох престижних готелів у столиці Куби треба з 19 по 23 березня відселити на Варадеро (курортне місто у годині їзди від Гавани – ред.)», - повідомили Reuters у туркомпанії, яка побажала залишитися неназваною.

Втім, проблема полягає у тому, що законодавство США забороняє американцям відвідувати Кубу із метою відпочинку, тож більшість громадян США зупиняються у Гавані, а не на пляжних курортах. «Уникнути туризму протягом цих кількох днів буде складно, але ми спробуємо», - розповів Колін Лаверті, президент кубинської туркомпанії, що працює із американськими клієнтами.

Обама разом із величезною делегацією із кількасот осіб здійснить свою історичну поїздку до очолюваної комуністами острівної країни 21-22 березня.

Нагадаємо також, що чинна адміністрація Білого дому зняла багато санкцій із Куби, втім, заборону на відпочинок у цій країні, що діє із 1960-их років, може скасувати лише Конгрес, який контролюється опозиційними до Обами республіканцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-