Єврокомісія виділила €700 мільйонів на біженців

Єврокомісія виділила €700 мільйонів на біженців

Укрінформ
Єврокомісія виділила 700 млн євро на допомогу Греції і деяким іншим державам ЄС, що найбільш сильно постраждали від наслідків міграційного кризи в Європі. Перші 300 мільйонів євро повинні бути перераховані вже в поточному році, ще по 200 млн євро планується виділити в 2017 і 2018 роках. Кошти будуть спрямовані з бюджету ЄС, в який належить внести необхідні поправки.

Про це повідомляє DW.

Це перший випадок, коли Брюссель створює надзвичайний фонд для подолання гуманітарної кризи всередині Євросоюзу. Цей захід ще мають бути схвалены країнами-членами ЄС і Європарламентом. Фінансові кошти будуть направлені для надання допомоги біженцям тільки в межах ЄС.

"Ми більше не можемо втрачати часу, вирішуючи питання про виділення необхідних коштів для запобігання гуманітарного лиха всередині наших кордонів. Новий фінансовий інструмент може допомогти тим країнам-членам, чиї гуманітарні можливості знаходяться на межі через надзвичайні обставини, таких як раптовий наплив біженців та інші серйозні НП", - заявив комісар ЄС з гуманітарних питань Христос Стилианидес у середу, 2 березня, в Брюсселі.

Запланована Єврокомісією допомога буде спрямована, в першу чергу, в Греції, де, за даними ООН, скупчилися десятки тисяч біженців. Ситуація в країні різко загострилася після того, як сусідня Македонія практично закрила кордон для нелегальних мігрантів. Тільки в прикордонному пункті Ідомені накопичилося близько 10 000 біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-