"Супервівторок" у США визначить лідерів президентських перегонів

Укрінформ
Одна з ключових подій президентських перегонів у США – так званий "супервівторок", коли відбуваються попередні внутріпартійні вибори одразу в 13 американських штатах, проходить у країні 1 березня.

Його підсумки визначать, хто має найбільші шанси стати кандидатами від Республіканської і Демократичної партій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Так, голосування у вигляді праймеріз та кокусів проходять у Алабамі, Арканзасі, Вермонті, Вірджинії, Джорджії, Массачусетсі, Оклахомі Теннессі й Техасі. Крім того, Республіканська партія проведе внутріпартійні вибори на Алясці, у Вайомінгу та в Північній Дакоті, а Демократична – в Американському Самоа.

За американською традицією, праймеріз проходять за процедурою звичного для нас голосування у вигляді заповнення бюлетенів чи електронних форм. Волевиявлення на кокусах відбувається по-іншому – тут американці "голосують ногами", тобто під час зборів розподіляються по групах на підтримку того чи іншого кандидата. Перемагає той, чия група є більш чисельною.

Хоча попередні результати екзитполів стануть відомі в кінці дня, вже зараз у США публікуються дані соцопитувань. Відповідно до них, у стані республіканців впевнено лідирує Дональд Трамп, який випереджає своїх конкурентів на кілька порядків.

У демократів перемога екс-держсекретаря Гілларі Клінтон або соціаліста Берні Сандерса чітко не визначена. Хоча, шансів на перемогу більше має Клінтон, оскільки "супервівторок" проводиться, значною мірою, у південних штатах, де відсоток афроамериканців переважає інші території США. А чорношкірі демократи, як показують попередні результати, схильні підтримувати більше Клінтон ніж Сандерса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-