Німецький суд оштрафував Фейсбук на €100 тисяч

Німецький суд оштрафував Фейсбук на €100 тисяч

Укрінформ
Німецький суд оштрафував компанію Facebook на 100 тисяч євро за недостатньо чітке роз'яснення про право компанії розпоряджатися даними користувачів.

Про це інформує на своєму сайті Федеральне об'єднання центрів захисту прав споживачів ФРН.

"Земельний суд Берліна задовольнив заяву Федерального об'єднання центрів захисту прав споживачів і зобов'язав соціальну мережу Facebook виплатити адміністративний штраф у розмірі 100 тис. євро", - зазначається у публікаціі.

Facebook, як наголошується в рішенні суду, не виконав повною мірою попередню вимогу берлінського апеляційного суду (від 2012 року) змінити умови використання публікованих персональних даних користувачів, зокрема фотографій і відеозаписів.

"Facebook дуже наполегливо намагається обійти права споживачів у Німеччині та Європі. Штраф від 100 тис. євро - це чіткий сигнал: компанія повинна виконувати судові рішення", - прокоментував рішення голова Об'єднання Клаус Мюллер. За його словами, "пара змінених слів" в умовах FB аж ніяк не обмежила право компанії на використання контенту її користувачів.

Сума має бути сплачена в державну казну. Втім, рішення суду поки що не набрало чинності, у соцмережі є два тижні на оскарження судового рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-