США і РФ не хочуть федералізації Сирії

США і РФ не хочуть федералізації Сирії

Укрінформ
США не прагнуть до федералізації Сирії, вбачаючи у цьому небезпеку для країни.

Про це під час брифінгу к Вашингтоні сказав речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми остерігаємося, що у випадку провалу політичного процесу, щось подібне може трапитися із Сирією. Це не є планом «Б», не є метою, ніхто не прагне федералізації Сирії», - зазначив Кірбі.

За його словами, метою міжнародної спільноти, включно зі США, є «ціла, об’єднана, Сирія, у якій співіснують різні релігії».

«Ніхто не розглядає це (федералізацію – ред.), як гіпотетичну можливість. Ми не прагнемо цього», - наголосив речник Держдепу.

Він додав, що Російська Федерація дотримується такої ж думки.

«Якщо ви подивитеся у комюніке, то побачите, що Росія поставила свій підпис під усіма пунктами: ціла, об’єднана, мультирелігійна. Тож на папері Росія хоче бачити цілу та неподільну Сирію», - підсумував Кірбі.

Також він додав, що зараз до Сирії прямує черговий гуманітарний конвой із понад 100 автомобілів.

«Прямо зараз до Сирії рухається ще один наземний конвой із, здається, 114 вантажівок. Таким чином, нараз десь 170-180 автомобілів направляються до людей у потребі», - зазначив Кірбі.

Він наголосив, що «міжнародна спільнота приділяє щораз більше зусиль до доставки продуктів харчування, ліків та предметів першої необхідності людям, які їх потребують».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-