Канада та ЄС погодили умови Зони вільної торгівлі

Канада та ЄС погодили умови Зони вільної торгівлі

Укрінформ
Канада та ЄС завершили узгодження тексту угоди про Зону вільної торгівлі, яка має запрацювати наступного року.

Про це повідомила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада та Європейська комісія раді оголосити, що юридична звірка англомовного тексту угоди про всеохопну зону вільної торгівлі завершена», - скала Фріланд.

Вона додала, що тепер угода буде перекладена на решту 22 мови ЄС, після чого підписана та ратифікована.

«Щойно переклад буде завершено, ми зосередимося на ратифікації, аби підприємці змогли якомога швидше скористатися перевагами цієї угоди «золотого стандарту». Ми переконані, що угоду буде підписано вже цього року і у 2017-ому вона стане чинною», - зазначила міністр.

Вона додала, що новий уряд Канади зміг погодити із ЄС деякі зміни до початкової угоди.

«Було внесено деякі зміни до розділу про інвестування, які відображають спільне прагнення Канади та ЄС до посилення права держави здійснювати регулювання. Ми також деталізували вимоги до членів етичних комітетів та трибуналу і запровадили систему апеляції», - пояснила Фріланд.

За її словами, ці зміни дозволили «створити для «канадських та європейських громадян і підприємців більш справедливу та прозору систему».

На її переконання, угода про зону вільної торгівлі між ЄС та Канадою принесе багато користі і навколишньому середовищу.

«Ця угода складена у дусі нашого переконання, що економіка та екологія можуть рухатися разом. Це, так би мовити, "зелена" торгова угода», - наголосила міністр міжнародної торгівлі, яка робила своє оголошення разом із міністром навколишнього середовища і зміни клімату Кетрін Маккеною.

Фріланд підкреслила, що укладення угоди відкриє канадцям доступ до ринку із населенням у 500 млн чол та загальним ВВП у 20 трильйонів дол.

«Це дійсно «золота» торгова угода, яка принесе неймовірну вигоду канадцям та європейцям, що ми відчуємо у зростанні добробуту. Переконана, ця угода стане знаковою», - підсумувала Фріланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-