США не дадуть Москві спекулювати на питаннях України й Сирії - Гербст

США не дадуть Москві спекулювати на питаннях України й Сирії - Гербст

Укрінформ
Американська адміністрація чітко розділяє сирійське й українське питання у своєму діалозі з Росією та жодним чином не допустить спроб Москви спекулювати одним за рахунок іншого.

Про це зазначив у ексклюзивному коментарі Укрінформу колишній посол США в Україні (2003-2006 рр.), а нині директор Євразійського центру "Атлантичної ради" Джон Гербст.

"Як тільки Кремль розпочав свою військову активність у Сирії восени минулого року, адміністрація США заявила, що не існує жодного зв'язку, жодного компромісного поєднання між Україною і Сирією. Я думаю, Україні не варто турбуватися про це й зараз", - підкреслив експерт.

Він зауважив, що в Кремлі, звичайно, хотіли би, щоб Захід заплющив очі на те, що вони роблять і в Сирії, і в Україні.

"Але я не думаю, що вони матимуть успіх в будь-якому випадку", - зазначив Гербст.

У цьому зв'язку він ще раз наголосив, що змін у політиці США щодо припинення російської агресії проти України не відбулося.

Екс-посол також зауважив, що в Вашингтоні уважно стежать за процесом реформ, який відбувається в Україні. За його словами, і в Державному департаменті США, і в американському експертному співтоваристві, яке досліджує українські питання, мають "достатньо чітке розуміння" реформаторських процесів.

Тим не менше, за його словами, політична криза, яка загострилась останнім часом у країні, негативно впливає на загальне сприйняття ситуації, у тому числі, на різних рівнях американської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-