Росія і Асад порушують перемир’я - МЗС Саудівської Аравії

Росія і Асад порушують перемир’я - МЗС Саудівської Аравії

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр звинуватив Росію і урядову сирійську авіацію в порушенні режиму перемир’я і заявив, що обговорив це питання з міжнародною спільнотою.

На цьому він наголосив на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Данії Крістіаном Єнсеном в Ер-Ріяді в неділю, повідомляє Reuters.

"Я вважаю, що дотримання перемир'я буде важливим показником серйозних намірів щодо мирного врегулювання сирійської кризи, який включатиме в себе створення перехідного органу і передачу йому влади від Башара. У Сирії немає місця для Башара", - зазначив аль-Джубейр.

Дипломат також заявив, що має "план Б" на випадок, якщо стане ясно, що сирійський президент Башар аль-Асад та його уряд були несерйозними у питанні дотримання перемир’я в Сирії. Деталі плану він не уточнив.

Нагадаємо, раніше моніторингова група ООН заявила, що режим припинення вогню в Сирії, що вступив у силу в ніч на суботу, було порушено в перші години дії угоди.

Кадри ударів авіації Асада й Путіна оприлюднив у Твіттері журналіст, політичний оглядач Джуліан Рьопке.

«Росія й Асад є найбільшими порушниками миру в Сирії... Терористичні повітряні сили Асада й Путіна гатять по провінції Хама», - пише Рьопке.

«Свідок з Телль-Бісау показує ВВС Росії наліт на Хірбнафса сьогодні вранці. Сирійське перемир’я», - додає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-