Дотримання перемир’я продемонструє готовність Асада до співпраці – МЗС Канади

Дотримання перемир’я продемонструє готовність Асада до співпраці – МЗС Канади

Укрінформ
Канада вітає та всіляко заохочує припинення вогню у Сирії, яке продемонструє справжню готовність режиму Башара аль-Асада до досягнення миру.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Стефана Діон.

«Хоч і крихке, але перемир’я у Сирії є важливим кроком на шляху досягнення тривалого політичного рішення, необхідного для припинення кровопролиття. Незважаючи на кілька повідомлень про порушення перемир’я протягом його перших годин, ця угода дає змогу сирійському режиму та його прибічникам продемонструвати готовність працювати заради досягнення миру», - зазначив Діон.

Він наголосив, що Канада закликає усі сторони до повного згортання військових дій та полегшення страждань сирійців. «Гуманітарні потреби усередині країни є величезними. Установи з надання допомоги повинні мати змогу вільно працювати, аби надати вкрай необхідну допомогу зневіреному населенню», - підкреслив міністр закордонних справ.

Він додав, що припинення військових дій дозволить врятувати життя та «створити простір для відновлення конструктивного діалогу у Женеві під патронатом ООН».

Нагадаємо, тимчасове перемир'я не розповсюджується на «Ісламську державу» і фронт Ан-Нусра, пов'язаний з Аль-Каїдою. Сирійський уряд і РФ заявили, що не припинятимуть бойові дії проти них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-