Перемир’я в Сирії порушили в перші години дії угоди

Перемир’я в Сирії порушили в перші години дії угоди

Укрінформ
Режим припинення вогню в Сирії, що вступив в силу в ніч на суботу, було порушено один раз.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на моніторингову групу ООН.

"З'явилося одне джерело вогню у суботу після того, як вступило в силу знакове припинення військових дій у Сирії в рамках російсько-американського плану, що був прийнятий протиборчими сторонами вперше за п'ять років конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в ООН заявили, що очікують порушень режиму припинення вогню і закликали до стриманості у разі можливих спалахів бойових дій.

Якщо режим припинення вогню дотримуватиметься, це буде вперше, коли лідерам великих держав шляхом переговорів вдалося взяти паузу в громадянській війні, пише агентство.

Угода про перемир’я має забезпечити доступ гуманітарної допомоги до мирних жителів і дасть можливість відновлення мирних переговорів.

Дамаск і його союзник Росія, а також ряд повстанських груп, що борються проти них, заявили про згоду на припинення вогню.

Нагадаємо, тимчасове перемир'я не розповсюджується на "Ісламську державу" і фронт Нусра, пов'язаний з Аль-Каїдою. Сирійський уряд і РФ заявили, що не припинятимуть бойові дії проти них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-