Земан не хоче виходити з ЄС

Земан не хоче виходити з ЄС

Укрінформ
Незважаючи на критичне ставлення до Європейського Союзу, президент Чехії Мілош Земан не згоден із думками, що Чехія має з нього вийти.

У будь-якому разі таке рішення мають прийняти громадяни на загальному референдумі, відзначив глава Чеської держави, інформує Livenews.cz.

"Як президент або громадянин Мілош Земан, я голосував би проти виходу Чехії з ЄС, головне, аби кожен громадянин мав змогу взяти участь у референдумі", - підкреслив Земан.

Він також зазначив, що він за європейську інтеграцію, але проти європейської унітарної держави. За його словами, важливо охороняти кордони ЄС від нелегальних мігрантів.

Роздуми на тему виходу Чехії зі складу Євросоюзу з'явилися після заяви Великої Британії про проведення референдуму.

На думку прем'єр-міністра Чехії Богуслава Соботки, припущення про вихід Чехії з ЄС безглузді і шкідливі. Він також відзначив, що якщо Британія вийде з ЄС, це викличе сепаратистські настрої і в інших країнах, а Чехія опиниться під впливом Росії.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що запропонує провести референдум з питання подальшого членства країни в ЄС 23 червня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-