Молдавські соціалісти погрожують поновити масові протести

Молдавські соціалісти погрожують поновити масові протести

Укрінформ
Після відмови парламенту Молдови обговорити законодавчі ініціативи Партії соціалістів про відставку генерального прокурора, керівництва Координаційного ради з телебачення і радіо, глави Центру боротьбі з корупцією і керівника Служби інформації і безпеки, соціалісти залишили зал засідань, пообіцявши наступного тижня продовжити масові акції протесту.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Лідер Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що мирні протести поновляться, навіть якщо партнери по протестному руху – «Наша партія» і Громадянська платформа «Гідність і правда» - не зможуть їх підтримати.

Додон звинуватив також Демократичну партію в тому, що вона контролює більшість депутатів парламенту, а реформи лише імітуються.

Керівник Ліберальної партії Міхай Гімпу, що входить до складу нової парламентської коаліції, у свою чергу, зазначив, що його партію ніхто не контролює, а рішення ухвалюються самостійно на партійних форумах.

За деякими даними, двоє інших організаторів акцій протесту – лідер проросійської «Нашої партії», мер міста Бєльці Ренато Усатий і керівник Громадянської платформи «Гідність і правда» Андрій Нестасе - перебувають поза межами Молдови.

В четвер, 25 лютого, в Кишиневі розпочалася весняно-літня сесія парламенту. Під час першого засідання більшістю голосів депутати прийняли Декларацію про стабільність і модернізацію Молдови, а також новий закон про Генеральну прокуратуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-