Асад погодився на перемир'я в Сирії

Асад погодився на перемир'я в Сирії

Укрінформ
Уряд Сирії заявив про те, що погоджується на припинення бойових дій, які не розповсюджуються на «Ісламську державу» та фронт аль-Нусра.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву уряду.

«Сирійський уряд заявив у вівторок, що він прийняв рішення щодо припинення "бойових дій", яке не розповсюджується на ІДІЛ та пов'язаний з Аль-Каїдою фронт аль-Нусра, відповідно до американсько-російського плану», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до заяви, сирійська влада координуватиме з Росією питання щодо того, які групи і райони будуть включені в план  "припинення військових дій", що набуде чинності в суботу 27 лютого.

У заяві уряд підкреслив важливість герметизації кордонів, припинення зовнішньої підтримки збройних груп і «запобігання від зміцнення можливостей чи зміни позицій цих організацій».

Раніше свою згоду на перемир'я висловила сирійська опозиція.

Нагадаємо, що РФ і США запропонували сторонам конфлікту в Сирії припинити бойові дії з 27 лютого. Як зазначається в документі, усі збройні формування, що хочуть долучитися до мирного процесу, повинні до 12:00 за місцевим часом 26 лютого подати відповідні звернення представникам США або Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-