В Європолі створили центр для боротьби з контрабандою мігрантів

В Європолі створили центр для боротьби з контрабандою мігрантів

Укрінформ
В Європейському поліцейському управлінні, розміщеному в Гаазі, розпочав роботу Європейський центр з протидії контрабанді мігрантів. 

Про це повідомила прес-служба Європолу.

"Дослідження Європолу показують, що 90% мігрантів, що потрапляють в Європу здійснюють свою подорож за допомогою кримінальних організацій. Тому важливим елементом відповіді ЄС на кризу мігрантів стало питання протидії цьому потоку контрабанди людей", - заявив глава Європолу Роб Уейнрайт.

Метою центру буде допомога країнам-членам ЄС у питанні ліквідації кримінальних мереж, що займаються організованою контрабандою мігрантів. Зокрема, за словами глави Європолу, новий центр стане платформою для забезпечення кращого обміну інформацією між країнами-членами ЄС та оперативного контролю щодо боротьби із цими мережами.

В організації відзначили, що центр запущено за зразком аналогічних ініціатив, таких як Європейський центр боротьби з кіберзлочинністю та Європейський центр протидії тероризму, що діють на базі Європолу. Як зазначається, створення нового центру відображає високу пріоритетність, якої набуло питання незаконного перевезення мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-