РФ використала женевські переговори як

РФ використала женевські переговори як "димову завісу" - Чавушоглу

Укрінформ
Росія використала переговори в Женеві як "димову завісу" і є основною перешкодою на шляху врегулювання сирійської кризи.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, інформує Anadolu

"Росія використовувала переговори в Женеві як "димову завісу" для посилення повітряних атак в Сирії", - зазначив Чавушоглу.

Він також назвав Росію "основною перешкодою" на шляху врегулювання сирійської кризи.

Міністр нагадав, що Росія увійшла до Сирії під приводом протидії бойовикам "Ісламської держави", однак на сьогодні лише мізерна кількість ударів ПКС Росії припадають по цілях цієї організації. "Загалом російська авіація здійснила 7750 ударів у Сирії, 89% з яких припадають на позиції опозиційних сил і мирних жителів", - наголосив Чавушоглу.

За його словами, удари ПКС Росії націлені на школи, ринки, лікарні та інші цивільні об'єкти. "Ці дії завдають прямого удару по міжсирійських переговорах у Женеві", - сказав міністр.

У цьому зв'язку глава МЗС Туреччини закликав ООН вжити невідкладних заходів з тим, щоб зупинити Росію.

"Якщо ми не хочемо, щоб гуманітарна криза в Сирії посилилася, і хочемо, щоб з'явився шанс для миру в Сирії, члени ООН і Радбезу ООН мають "загальмувати" агресію Росії", - підкреслив Чавушоглу.

Нагадаємо, раніше спецпосланник ООН по Сирії Стаффан де Містура повідомив, що мирні переговори про ситуацію в Сирії не зможуть поновитися в Женеві 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-