Свідчення обвинувачених у вбивстві Нємцова кардинально розходяться - ЗМІ

Свідчення обвинувачених у вбивстві Нємцова кардинально розходяться - ЗМІ

Укрінформ
Напередодні річниці вбивства одного з лідерів російської опозиції Бориса Нємцова опубліковано протоколи кількох допитів двох обвинувачених у злочині, в них знайдено серйозні протиріччя.

Протоколи опублікував журнал The New Times.

Зокрема, Заур Дадаєв, який вбив політика, і Анзор Губашев, водій автомобіля, з якого стежили за опозиціонером, називають різні мотиви вбивства. Так, Дадаєв заявив слідству, що пішов на вбивство нібито через те, що Нємцов підтримав карикатури на пророка Мухаммеда в Charlie Hebdo. Тоді як за словами Губашева, опозиціонер «довго виступав проти нашої держави, провокував народ своїми виступами. Постійно порочив честь нашої держави, нашого правителя».

Після арешту Дадаєв повідомив слідчим ім'я якогось Русика і сказав, що він дав гроші на зброю і машину. Тоді як Губашев запевняв: це він виділив кошти на автомобіль. Гроші взяв у борг у рідних. Особисто обвинувачувані Бориса Нємцова не знали, про нього збирали інформацію в Інтернеті.

За словами Дадаєва, він приїхав до Москви і став стежити за Нємцовим приблизно півтора місяця до вбивства. Тоді як Губашев говорить, що за кілька місяців до цього вони з Дадаєвим вже купили машину для стеження за політиком. Обоє підсудних відзначають: графік Нємцова був хаотичним, крім того, політик завжди був у натовпі людей. За словами Дадаєва, коли ввечері 27 лютого Нємцов опинився на мосту з подругою і навколо нікого не було, вбивця вирішив стріляти. Він пояснив, що залишив у живих супутницю політика, оскільки «вона ніякого відношення до цього не має».

Нагадаємо, у справі про вбивство Бориса Нємцова в ніч з 27-го на 28 лютого 2015 року проходить п'ятеро осіб. Руслана Мухудінова, який за версією слідства замовив злочин, оголошено в розшук. У суботу, в річницю вбивства Нємцова, в Москві та інших містах Росії пройдуть акції пам'яті вбитого політика.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-