Циклон на Фіджі забрав життя уже 20 людей

Циклон на Фіджі забрав життя уже 20 людей

Укрінформ
На Фіджі у результаті потужного тропічного циклону «Вінстон» загинули 20 осіб.

Про це передає Fiji Broadcasting Corporation (FBC)

«20 людей загинули в результаті сильного тропічного циклону Вінстон. - підтвердив директор Національного бюро боротьби зі стихійними лихами Акапусі Туїпагалеле.

Загибель 10 людей в Західному окрузі, сім загиблих в окрузі Ра, один з Наді і 48-річний чоловік із Лаутока. Два з семи чоловік, які загинули в Ра, потонули від шторму, одному з них було 97 років.

Серед загиблих у Ра чотирьох осіб вбили уламки, а один помер під завалами будинку. Крім того, семеро рибалок у п'ятницю вийшли в море, про їхню долю нічого не відомо.

Раніше повідомлялося про 10, а потім про 17 загиблих. Швидкість вітру під час циклону досягала 296 км/год. Циклон призвів до масштабних руйнувань будинків, ферм, шкіл і підприємств. Понад 4 тис. людей евакуйовані. На Фіджі працюють 68 евакуаційних центрів.

Влада оголосила надзвичайний стан на 30 днів. Протягом тижня також будуть закриті школи.

Міністерство торгівлі Фіджі закликало допомогти приватний сектор. Бізнес міг би забезпечити постраждалих продуктами, водою, будівельними матеріалами, одягом, наметами та іншими речами, сказав глава відомства Фаяз Коя. Він також попросив про допомогу в перевезеннях предметів першої необхідності на зруйновані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-