Мер Лондона підтримує вихід Британії з ЄС

Мер Лондона підтримує вихід Британії з ЄС

Укрінформ
Мер Лондона Борис Джонсон заявив, що має намір підтримати на референдумі, запланованому на 23 червня, вихід Великобританії з Євросоюзу.

«Мені хочеться кращого для народу цієї країни, що дало б йому змогу зберегти свої гроші та повернути ситуацію під контроль», – цитує його виступ цієї неділі Радіо Свобода.

Раніше прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який 19 лютого після дводенних переговорів у Брюсселі домовився з лідерами Євросоюзу про «особливий статус», заявив, що, зі свого боку, добиватиметься того, щоб його країна залишилася у Євросоюзі.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучене Королівство наполягло на умовах, за яких може залишитися у складі Євросоюзу: Британія ніколи не стане учасником європейської супердержави та європейської армії. Глави держав та урядів країн-членів Євросоюзу після виснажливих дводенних переговорів одностайно дійшли цього компромісу задля її перебування у складі Співтовариства.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловлює переконання, що Велика Британія залишиться в складі Євросоюзу.

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер застеріг свою країну від виходу з Євросоюзу.

Міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні озвучив позицію тих, хто вважає, що "Brexit був би джек-потом для Росії", послабивши Євросоюз в політичному, дипломатичному і військовому плані.

Сполучені Штати попередили Велику Британію про те, що вихід країни з ЄС означатиме кінець вільної торгівлі з США. Про це заявив американський торговельний представник Майкл Фроман.

Шотландські націоналісти виступають за перебування в Євросоюзі і попереджають, що за виходом Великобританії з ЄС відбудеться вихід Шотландії зі Сполученого Королевста і повернення її до Євросоюзу як незалежної держави.

Фото: newstatesman.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-