Сирійська опозиція пояснила, коли буде готова припинити вогонь

Сирійська опозиція пояснила, коли буде готова припинити вогонь

Укрінформ
Сирійська опозиція заявила, що погодила «можливість» тимчасового перемир’я за наявності гарантій, що союзники Сирії, включно із Росією, теж припинять вогонь, знімуть облоги та дозволять доставку гумдопомоги по всій території країни.

Про це йдеться у заяві Високої переговорної комісії, які об’єднує кілька груп сирійських повстанців та лідерів політичної опозиції країни у вигнанні, передає Reuters.

«Представники сирійських опозиційних груп висловили згоду щодо можливості досягнення за міжнародного посередництва тимчасового перемир’я», - заявляють опозиційні переговорники.

У Високій переговорній комісії наголосили, що ООН має гарантувати «зупинку Росією, Іраном та сектантськими арміями бойових дій». Окрім цього, усі сторони мають припинити вогонь одночасно, а сирійський уряд має звільнити в’язнів.

Водночас, агентство наголошує, що негайних ознак припинення Москвою військових дій немає. Так само і нинішній президент Сирії Башар Асад погодився припинити вогонь лише за умов, що «терористи» не намагатимуться використати його на свою користь.

Нагадаємо також, що це вже далеко не перша спроба домовитися про припинення вогню протягом останніх місяців, втім жодного разу досягти фактичного перемир’я на всій території країни не вдавалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-