Меркель: Ми дали Британії не надто багато

Меркель: Ми дали Британії не надто багато

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що Брюссель трохи поступився у важких переговорах з Великою Британією у тому, що стосується її членства в ЄС.

Про це вона заявила після 18-годинних переговорів королівства з іншими 27 членами співдружності, під час яких сторонам вдалося домовитися про пакет реформ, який повинен запобігти виходу Великої Британії з ЄС, передає кореспондент Укрінформу з Німеччини.

«Я вважаю, що ми дали Великій Британії не надто багато», - наводить слова Меркель сайт федерального канцлера.

Глава німецького уряду впевнена, що у подальшому від цих реформ може виграти і її країна. «Я можу собі уявити, що Німеччина також може отримати від цього користь», - сказала вона, коментуючи низку положень домовленостей, які можуть взяти на озброєння й інші країни ЄС до 2020 року. Меркель оцінила нові правила як приклад того, як британські реформаторські бажання можуть принести часткове поліпшення для багатьох держав Євросоюзу. Втім, деякі вимоги Лондона, наприклад, такі як можливість позбавлення грошової допомоги іммігрантів з країн ЄС, для Німеччини неприйнятні, додала вона.

В цілому Меркель привітала домовленості, зазначивши, що вона належить до числа політиків, які підтримують все більшу інтеграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-