Мирні переговори щодо Сирії зірвалися - спецпредставник ООН

Мирні переговори щодо Сирії зірвалися - спецпредставник ООН

Укрінформ
Мирні переговори щодо ситуації в Сирії не поновляться в Женеві 25 лютого, як планувалося раніше, оскільки Туреччина активізувала транскордонні обстріли території, де переважно проживають сирійські курди.

Про це повідомив спецпосланець ООН по Сирії Стаффан де Містура, інформує Associated Press.

"Я не можу спонукати сторони сирійського конфлікту повернутися за стіл переговорів, але ми маємо намір зробити це найближчим часом", - наголосив спец посланець ООН.

За його словами, США та Росія мають сісти і узгодити конкретний план щодо припинення бойових дій.

"Нам потрібні справжні переговори про мир, а не просто розмови про переговори. Зараз американці і росіяни мають сісти і домовитися щодо конкретного плану про припинення бойових дій", - підкреслив спец посланець.

Нагадаємо, 3 лютого Стеффан де Містура відклав переговори під егідою ООН про врегулювання конфлікту в Сирії до 25 лютого.

Перерву було оголошено після того, як армія Асада за підтримки російської авіації просунулася до Алеппо, перекривши шляхи забезпечення повстанців.

12 лютого після тривалих переговорів у Мюнхені США, Росія та інші держави досягли угоди про припинення військових дій упродовж тижня в громадянській війні в Сирії, а також забезпечення негайного гуманітарного доступу до районів, що перебувають у облозі. Однак реального припинення вогню не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-