США в ОБСЄ закликали Росію вгамувати обстріли на Донбасі

США в ОБСЄ закликали Росію вгамувати обстріли на Донбасі

Укрінформ
Сполучені Штати висловили занепокоєння щодо продовження ескалації конфлікту на Донбасі з боку "об'єднаних російсько-сепаратистських сил", закликавши Росію виконати свої зобов'язання щодо припинення вогню та допуску спостерігачів ОБСЄ в окуповані райони.

Про це зазначив під час засідання у четвер Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації Посол Даніель Байєр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"США залишаються глибоко стурбовані ескалацією бойових дій на лінії зіткнення на сході України. Об'єднані російсько-сепаратистські сили продовжують порушувати свої зобов'язання щодо домовленості про припинення вогню від 1 вересня та Мінської угоди, обстрілюючи українські урядові позиції з артилерії та стрілецької зброї", - заявив американський посол.

Крім того, Байєр звернув увагу на те, що проросійські сили продовжують блокувати вільний доступ Спеціальній місії моніторингу (СММ) ОБСЄ та ставляться до них "з відкритою ворожістю". Так, зазначив представник США, "15 лютого біля Комінтернове, вони знову загрожували поцілити членів СММ", що вже було втретє, починаючи з січня.

"Так загрози є абсолютно неприйнятними, втім Росія жодного разу не засудила ці дії на засіданні Постійної ради ОБСЄ - на відміну від будь-якої іншої держави-учасниці, яка мала слово", - зауважив Байєр.

Крім цього, продовжив американський дипломат, російсько-сепаратистські сили й надалі блокують доступ СММ, щоб приховати свої дії від держав-учасниць ОБСЄ.

"Підтримувані Росією сепаратисти повинні забезпечити вільний, безперешкодний доступ для контролю з боку СММ, щоб запевнити Україну та інші 55 держав-учасниць ОБСЄ у свої намірах припинити бойові дії", - закликав преставник США при ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-