Влада Москви знову знесла народний меморіал Нємцову

Влада Москви знову знесла народний меморіал Нємцову

Укрінформ
Напередодні річниці вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова вкотре було розорено народний меморіал на місці злочину на Великому Москворецькому мосту навпроти Кремля. Це вже четвертий такий випадок з початку року.

Про це повідомляє портал ВВС-Інфо.

Перед розоренням були затримані волонтери Сергій Колесніков і Каріне Ковхаєва, які там чергували. Як розповідає Ковхаєва, приводом для затримання став «якийсь вигаданий скандал». Затриманих відвезли у ВВС Китай-город, де нібито чекали якогось свідка скандалу. Той так і не з'явився. Через півтори години затриманих відпустили. За цей час з мосту вивезли всі квіти, незважаючи на те, що через півгодини після затримання волонтерів там з'явився новий черговий, Ігор Гордєєв.

Цього разу волонтерам вдалося зберегти портрети - затримані забрали їх з собою у ВВС, а потім повернули назад. Меморіал буде вкотре відновлено.

З початку року така історія відбувається вже вчетверте, попередній інцидент стався в ніч на 30 січня.

Народний меморіал на Великому Москворецькому мосту був організований відразу ж після вбивства Бориса Нємцова в ніч на 28 лютого 2015 року. Проте вже у березні виникли конфлікти у зв'язку із спробами московської влади прибрати меморіал.

У вівторок влада й опозиція погоджували маршрут ходи пам'яті Нємцова. Вона пройде не як минулого року (від Китай-города до мосту Нємцова), а від Сретенського бульвару до проспекту Академіка Сахарова. Це теж центр міста. І тут часто проходила хода, яку організовув сам Нємцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-